Over ons

In 2008 kregen wij de vraag of wij iemand met een Wajong-uitkering konden plaatsen op onze boerderij in de polder van IJzendijke. Tot die tijd runden wij alleen Medusa BV, een knaagdierenfokkerij. We zijn met deze vraag aan de slag gegaan en zo is de zorgboerderij begonnen.

Ramen zemen

We waren van mening, dat het een leer- werk- en zorgboerderij moest worden, waar iedereen, met welke beperking dan ook, een zinvolle dagbesteding moest kunnen krijgen.

Dagbesteding moet zinvol zijn!

Vanuit dit perspectief bieden wij afwisselende dagbesteding aan mensen met een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Deze afstand kan het gevolg zijn van een verstandelijke, lichamelijke, sociale of psychiatrische beperking. Na een uitgebreide kennismaking wordt een begeleidingsplan opgesteld, waarin doelen worden opgenomen waarmee we aan de slag gaan. Om deze doelen te behalen worden veel afwisselende werkzaamheden ingezet. Welke werkzaamheden dit zijn, hangt af van de interesse en mogelijkheden van de deelnemer en van de gestelde doelen. Enkele voorbeelden van de werkzaamheden zijn:

  • verzorging van knaagdieren
  • verzorging van paarden en ezels
  • verzorging van vogels
  • onderhoudswerkzaamheden op het terrein van de boerderij
  • creatieve activiteiten
  • kantinedienst
Ezel

De Omslag biedt een veilige omgeving, waarin de deelnemers centraal staan. Door de grote diversiteit aan werkzaamheden, is er voor iedereen een leuke, zinvolle uitdaging onder professionele begeleiding mogelijk. De gezellige sfeer op de Omslag is een stimulerende en motiverende factor om een dag zinvol te besteden!

We hebben inmiddels een team opgebouwd van geschoolde, enthousiaste werknemers en vrijwilligers. Dit team is ook zeer gevarieerd in samenstelling. Van jonge twintigers tot rijpe ouderen. Allemaal met één doel: er weer een nuttige, leerzame en gezellige dag van maken voor de deelnemers van de zorgboerderij.

De werkzaamheden lopen zeer uiteen en er is geen dag hetzelfde. Iedereen krijgt vaste taken, op zijn of haar eigen niveau, waar zij verantwoordelijk voor zijn.

Als de deelnemers de vaste taken hebben afgerond, is er tijd voor andere activiteiten. Hierbij kun je denken aan schilderen, het planten van vetplantjes in mooie bakjes, beeldjes maken in de gipsgieterij en nog veel meer creatieve uitdagingen.